Om mig

Mitt foto
Välkommen in i familjen Christiernins kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar till min familj på fyra personer. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat lagad med kärlek! Min syster Anneli är från 2018 en ständig gästskribent. Hon är inte bara duktig på att laga mat utan även skicklig på uppläggning och presentation (vilket inte jag är) Blogg är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

söndag 23 juni 2013


Saftig rabarber- & jordgubbskaka

Behövs ingen beskrivning för namnet säger allt! Ät med vaniljsås och bara njuuut :)


3 späda stjälkar rabarber
1 dl socker
8 jordgubbar, beroende på storlek
2 dl socker
3 ägg
2½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
50 g smör
1 dl mjölk

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. skär rabarbern i ca 5 cm långa bitar. Lägg dem i en ugnsform, strö över sockret och täck med folie. Låt steka i ugnen i 10 minuter. Ta ut formen och låt rabarbern svalna (häll av vätskan). Sänk värmen till 175 grader.

3. Vispa ägg, socker och vaniljsocker riktigt pösigt.

4. Smält smöret och häll i mjölken. Rör ner i äggsmeten.

5. Blanda mjöl och bakpulver ordentligt. Vänd försiktigt ner i smeten.

6. Smöra och bröa en sockerkaksform. Häll i smeten.

7. Hlavera jordgubbarna. Fördela jordgubbar och rabarber i formen. 

8. Grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter. Låt svalna innan servering.

Inga kommentarer: