Om mig

Mitt foto
Välkommen in i familjen Christiernins kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar till min familj på fyra personer. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat lagad med kärlek! Min syster Anneli är från 2018 en ständig gästskribent. Hon är inte bara duktig på att laga mat utan även skicklig på uppläggning och presentation (vilket inte jag är) Blogg är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

måndag 17 juni 2013


Smörstekt rabarber med kardemummagrädde


Jag har massor med rabarber så varför inte njuta av dem?! Kvällsfikat blev inte den vanliga mackan och chai-te utan stekt rabarber :)

4 stjälkar rabarber
4 msk smör
1 dl socker (ta mer om det blir för syrligt för dig!)
2 dl grädde
½ tsk hel kardemumma

1. Skär rabarbern i bitar. Smält smöret i en stekpanna och stek rabarbern tills den mjuknat men fortfarande är fast. 

2. Sänk värmen. Strö på sockret och låt det smälta över rabarbern.

3. Mortla kardemumman och blanda med grädde. Vispa hårt.

Inga kommentarer: