Om mig

Mitt foto
Välkommen in i familjen Christiernins kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar till min familj på fyra personer. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat lagad med kärlek! Min syster Anneli är från 2018 en ständig gästskribent. Hon är inte bara duktig på att laga mat utan även skicklig på uppläggning och presentation (vilket inte jag är) Blogg är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

fredag 20 september 2013


Hemmagjord Risifrutti 
eller Ris à la Malta med hallonsås

Här kommer ett recept på en snabb och enkel efterrätt när man är sugen på något gott. Man kan koka egen gröt om man vill, men det tar ju en evinnerlig tid att koka den och har man tidsbrist så funkar det hur bra som helst med färdig från affären.

1 "korv" risgrynsgröt 
2 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
250 g hallon
Syltsocker enl. förpackningen

1. Vispa grädde och vaniljsocker hårt. Rör ihop grädde och gröt i en bunke. Ställ i kylskåpet.

2. Mosa hallonen i en kastrull. Häll i syltsocker och koka upp. Låt koka i 5 minuter och sen svalna.

3. Skeda upp gröten i portionsformar/glas. Häll på ett lager sylt. Garnera gärna med några hallon.

Inga kommentarer: