Om mig

Mitt foto
Välkommen in i familjen Christiernins kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar till min familj på fyra personer. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat lagad med kärlek! Min syster Anneli är från 2018 en ständig gästskribent. Hon är inte bara duktig på att laga mat utan även skicklig på uppläggning och presentation (vilket inte jag är) Blogg är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

måndag 9 september 2013

Köttfärslimpa med philadelphiaost

Oj oj vilken supersmaskig köttfärslimpa! Jag tog ingen bild, för när man skar i köttfärslimpan och osten rann ut såg det ut som en katastrof, och jag vill ju inte avskräcka er från att prova det här =) Vi åt fullkornscappellini (pasta) och en gräddsås till. Men såsen var lite onödig för det räckte egentligen med osten

800 g köttfärs
1½ dl grädde
1 msk ströbröd
1 ägg
1 msk soja
1 tsk salt
1 krm peppar
2 schalottenlökar
1 fpk philadelphiaost, örter och vitlök

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Rör ihop grädde och ströbröd i en bunke. Låt svälla några minuter. 

3. Skala och hacka löken. Fräs mjuk i smör i en stekpanna. Ställ åt sidan.

4. Rör ner ägg, soja, salt och peppar i grädden och ströbrödet. Blanda sist ner köttfärsen.

5. Fördela färsen i en smord brödform. Gör ett djup skåra i mitten längsmed. Klicka i philadelphiaosten och nyp igen så det blir tätt. 

6. Klicka på/ringla över lite smör och tillaga i ugnen i ca 30 minuter.

Inga kommentarer: