Om mig

Mitt foto
Välkommen in i familjen Christiernins kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar till min familj på fyra personer. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat lagad med kärlek! Min syster Anneli är från 2018 en ständig gästskribent. Hon är inte bara duktig på att laga mat utan även skicklig på uppläggning och presentation (vilket inte jag är) Blogg är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

söndag 16 mars 2014Blåbärsscones


Rykande färska scones direkt från ugnen till frukost, det är väl bra härligt?! Här kommer recept på saftiga blåbärsscones. Har ni inga linfrön hemma så går det bra även utan. Man kan använda vanlig fil, men det blir lite extra gott med smaksatt fil. Ät dem direkt med bara lite smör på. Försvinnande goda!

7½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
½ tsk salt
½ dl rörsocker
1 msk linfrö
130 g smör, rumsvarmt
1 ägg
2 dl filmjölk, gärna med blåbär/hallonsmak
1½ dl blåbär

1. Sätt ugnen på 250 grader.

2. Blanda ihop alla torra ingredienser i en stor bunke.

3. Tärna smöret och nyp ihop med de torra ingredienserna. Blanda ner ägg och filmjölk. Det är kladdigt värre, bäst är att knåda ihop degen med båda händerna.

4. Dela degen i två bitar. Rulla ut till längder och tryck ut ett dike med tummen i mitten längsmed. Häll blåbär i diket och nyp ihop degen. Skär i lagom stora bitar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

5. Grädda mitten av ugnen i 10 minuter.

Inga kommentarer: