Om mig

Mitt foto
Välkommen in i familjen Christiernins kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar till min familj på fyra personer. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat lagad med kärlek! Min syster Anneli är från 2018 en ständig gästskribent. Hon är inte bara duktig på att laga mat utan även skicklig på uppläggning och presentation (vilket inte jag är) Blogg är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

lördag 22 mars 2014



Proteinfrallor


Det här receptet ger lite tunga men goda och nyttiga frallor till frukost eller mellis. Det är inte alla som har proteinpulver hemma och vill man inte köpa det enkom för att baka de här frallorna så kan man byta ut det mot hälften linfrö hälften havregryn. 

(2-4 frallor)
½ dl grahamsmjöl
1 dl havregryn
1 tsk krossade linfrön
1 ägg
70 g lättkvarg
30 g vaniljprotein

1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.

2. Rör ihop de torra ingredienserna och knåda sen ner ägg och kvarg. Det blir en kladdig deg.

3. Forma frallor och lägg dem på plåten. Grädda i ugnen i 10-20 minuter beroende på hur många frallor du gjort.

Inga kommentarer: