Om mig

Mitt foto
Välkommen in i familjen Christiernins kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar till min familj på fyra personer. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat lagad med kärlek! Min syster Anneli är från 2018 en ständig gästskribent. Hon är inte bara duktig på att laga mat utan även skicklig på uppläggning och presentation (vilket inte jag är) Blogg är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

söndag 21 oktober 2012


Krämig potatismos med färskost

Hemmagjord potatismos är bäst, ingen protest! Här kommer recept på en krämigt god potatismos med färskost. Mängden grädde och kokvatten får ni ta på en höft för det beror på storlek på potatisarna och tycke och smak vad gäller mosets konsistens. Den här mosen är bara mmmmmm!

5-6 stora potatisar
1 hönsbuljongtärning
3 vitlöksklyftor
1 fpk creme bonjour färskost, gräslök
Grädde (½ - 1 dl)
Kokvatten (½ - 1 dl)
Smör
Salt

1. Sätt igång att koka upp vatten i en stor kastrull.

2. Skala och skär potatisen i kuber. Skala vitlöksklyftorna.

3. Lägg potatis, vitlök och buljongtärning i kastrullen. Låt koka tills potatisen är mjuk.

4. Häll av kokvattnet, men spara nån deciliter.

5. Pressa/mosa potatisen (och vitlöken) i en bunke. Klicka ner färskosten och vispa med elvisp.

6. Rör ner en rejäl klick smör, grädde och kokvatten till önskad konsistens. Smaka av med salt.



Inga kommentarer: