Om mig

Mitt foto
Välkommen in i familjen Christiernins kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar till min familj på fyra personer. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat lagad med kärlek! Min syster Anneli är från 2018 en ständig gästskribent. Hon är inte bara duktig på att laga mat utan även skicklig på uppläggning och presentation (vilket inte jag är) Blogg är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

söndag 12 april 2015




Kikärtsbiffar

Jag älskar falafel! Men jag gillar inte att fritera. Jag brukar därför försteka mina falafel i lite smör och olja i stekpannan och sen eftersteka dem i ugnen. Den här gången blev det dock inte vanliga falafel utan betydligt större, så jag kallar dem för kikärtsbiffar istället.
 
Till biffarna åt vi en förenklad tabbouleh med couscous, persilja, gurka, tomat, spiskummin, malen koriander, peppar, salt och citronsaft. Och vilken tur att vi hade avokadocrème kvar från i fredags för den var jättegod till. Dessutom hade vi lite vitlökscrème  kvar från grillningen igår. Den blandade jag ut med mer crème fraiche (jag gillar uppenbarligen crème :). Det funkade jättebra med de båda rörorna till.     

2 pkt/burkar kikärtor (360-400 g styck)
½ dl ströbröd
1 dl mjölk
2 msk potatismjöl eller maizena
Salt och peppar
1 ägg
1 morot
1 dl fryst koriander
1 dl fryst persilja
2 msk curry
½ tsk chiliflakes, krossade
vetemjöl

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Skölj kikärtorna och låt dem rinna av. Mixa kikärtorna till en jämn massa.

3. Låt ströbröd och mjölk svälla i en stor bunke i några minuter. Rör ner kikärtorna och potatismjöl. Smaka av med salt och peppar.

4. Riv moroten. Blanda ner morot, ägg, koriander, persilja och kryddor i bunken.

5. Forma biffar och vänd dem i vetemjöl. Stek i smör och olja, en minut per sida. Lägg över i en ugnsform. Stek färdigt i ugnen, ca 15 minuter.

Inga kommentarer: