Om mig

Mitt foto
Välkommen in i familjen Christiernins kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar till min familj på fyra personer. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat lagad med kärlek! Min syster Anneli är från 2018 en ständig gästskribent. Hon är inte bara duktig på att laga mat utan även skicklig på uppläggning och presentation (vilket inte jag är) Blogg är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

torsdag 28 januari 2016


Blodpannkaka
(eller blodplättar)

Idag har vi ätit något jag inte ätit sen jag var liten - blodpannkaka! Själva namnet väcker  känslor. De som ätit det förut får något drömskt i blicken och de som inte gjort det brukar grimasera och rygga tillbaks. Det är första gången jag gör det själv. Det finns många olika recept  och jag valde ut det som tilltalade mig mest och gjorde några förändringar i det. Servera pannkakorna med stekt fläsk och lingonsylt.

½ liter nöt- eller renblod
2 dl mjölk
2 ägg
2 dl vetemjöl
½ dl rågsikt
1 msk sirap
1 msk smör
ca 1 tsk salt

Tillbehör
Stekfläsk/sidfläsk
Lingonsylt

1. Vispa upp äggen i en bunke. Vispa sen ner resterande ingredienser. Låt stå och svälla ihop ett tag.

2. Fräs fläsk i en stekpanna. Lägg över i en ugnsfast form och varmhåll i ugnen medan du steker pannkakorna/plättarna. 

3. Värm en stekpanna eller plättlagg. Smörj med lite smör och stek pannkakor/plättar. Om man inte äter dem direkt man stekt dem så går det bra att även varmhålla dem i ugnen.
Inga kommentarer: