Om mig

Mitt foto
Välkommen in i familjen Christiernins kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar till min familj på fyra personer. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat lagad med kärlek! Min syster Anneli är från 2018 en ständig gästskribent. Hon är inte bara duktig på att laga mat utan även skicklig på uppläggning och presentation (vilket inte jag är) Blogg är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

söndag 24 januari 2016Persilladekyckling i teriyakisås


Vi bestämde spontant en middags-date med vänner. Vi skulle laga mat tillsammans och åkte därför på ICA för att handla ingredienser. Vi hade ingen färdig rätt planerad utan handlade det vi då kände oss sugna på. Det blev en fusion av kyckling med persillade och teriyakikyckling. Och tänk så bra det blev, jättegott! Receptet, som är lite på en höft, har jag anpassat till fyra personer. 

4 portioner pasta
500 g kycklingfilé
Persillade
1 röd paprika
1 gul paprika
250 g champinjoner
250 g körsbärstomater
2½ dl  iMat grädde / vanlig grädde
1 burk iMat fraiche / vanlig creme fraiche
1 msk soja
1 msk kalvbuljongfond
1-2 dl teriyakisås
Salt och peppar

1. Skär kycklingen i strimlor. Fräs hastigt i smör i en stekpanna. Krydda rejält med persillade under stektiden. Lägg över i en bunke.

2. Hacka paprikan i lämpliga bitar. Skär champinjonerna i fyra delar, två om de är små.  Fräs i smör i stekpannan.

3. Koka pastan.

4. Koka under tiden upp grädde, fraiche, soja, fond och teriyakisås  en gryta. Smaka av med salt och peppar och eventuellt mer teriyakiås . Red med lite majzena utrört i vatten. 

5. Lägg ner kyckling, grönsaksfräs och tomater i grytan. Låt puttra någon minut så kycklingen och tomaterna blir varma. 
Inga kommentarer: