Om mig

Mitt foto
Välkommen in i familjen Christiernins kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar till min familj på fyra personer. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat lagad med kärlek! Min syster Anneli är från 2018 en ständig gästskribent. Hon är inte bara duktig på att laga mat utan även skicklig på uppläggning och presentation (vilket inte jag är) Blogg är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

fredag 9 november 2012



Pasta med lövbiff- och basilikasås 


Äntligen fredag! Efter att ha jobbat sju dagar i sträck är fredagen verkligen efterlängtad. Tänkte att det skulle vara bra med något lättlagat till middag. Jag hittade 2 påsar med överbliven lövbiff i frysen som kom till användning nu. Tog det jag hade hemma och tyckte passade tillsammans och gjorde en pastasås. Bilden gör det inte rättvisa för det blev gott, väldigt gott till och med! Familjen formligen inhalerade det =)

4 portioner pasta
1 gul lök
1 solo vitlök (eller 1 vitlöksklyfta)
600 g lövbiff
Salt
Svartpeppar
3 dl creme fraiche
2 dl grädde
1 msk kalvfond
1 tsk worchestershire sås
1 kruka basilika
½-1 fpk baby plommontomater (eller andra små tomater)

1. Sätt igång att koka vatten till pastan.

2. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i smör/olja tills genomskinlig. Lägg åt sidan.

3. Strimla lövbiffen och stek den i omgångar i smör/olja. Salta och peppra. När allt är klart lägg tillbaks lövbiff och lök i stekpannan.

4. Häll i creme fraiche, grädde, fond och worchestershire sås. Låt koka upp. 

5. Strimla basilikan och rör ner den i såsen. Låt puttra medan pastan kokar. 

6. Tillsätt tomaterna när det är halva tiden kvar  på pastan. 



Inga kommentarer: