Om mig

Mitt foto
Välkommen in i familjen Christiernins kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar till min familj på fyra personer. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat lagad med kärlek! Min syster Anneli är från 2018 en ständig gästskribent. Hon är inte bara duktig på att laga mat utan även skicklig på uppläggning och presentation (vilket inte jag är) Blogg är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

tisdag 27 november 2012



Ugnsbakad rödspätta med sparris 

God och hyfsad snabb fiskrätt. Ät kokad potatis till och pressa gärna över lite pressad citron.

600 g rödspätta
Vit sparris
1-2 citron, skalet
5 dl grädde
1 dl philadelphiaost
1 msk fiskfond
3 msk vitt vin
2 msk dill, finhackad
1 dl purjolök, finhackad
Cocktailtomater
Salt
Vitpeppar

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Linda rödspättafiléerna runt 2-3 sparrisar och lägg rulladerna i en smord ugnsform. Salta och peppra. Strö över generöst med rivet citronskal. Fördela tomaterna runt om.

3. Koka upp grädde, philadelphiaost, fiskfond och det vita vinet. Smaka av med salt.

4. Rör ner dill och purjolök i gräddsåsen. Häll såsen över fisk och tomater.

5. Grädda i ugnen i 15 minuter.




Inga kommentarer: