Om mig

Mitt foto
Välkommen in i familjen Christiernins kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar till min familj på fyra personer. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat lagad med kärlek! Min syster Anneli är från 2018 en ständig gästskribent. Hon är inte bara duktig på att laga mat utan även skicklig på uppläggning och presentation (vilket inte jag är) Blogg är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

torsdag 15 augusti 2013

     

Lökpaj med getost

Veckans vegetariska blev en smaskig paj. Gott med en sallad till, och så kan man göra som min familj och äta kassler till, men då blir det ju inte vidare vegetariskt såklart! Vän av ordning ser att det är rosmarin på bilden...ja var ska jag säja, jag fick hjärnsläpp där ute i min örtagård och tog rosmarin istället för timjan. Nåja, den blev ju snygg i alla fall och inte smakade det illa heller =)

Och så ett tips! Kanten kan lätt bli bränd när man använder smördeg så täck kanterna med aluminiumfolie antingen när pajskalet förgräddas eller när pajen gräddas. Då blir de vackert gyllene istället för brända.

1 färdigkavlad smördegsrundel (eller egen pajdeg)
2 gula lökar
1 krm muskotnöt
1 krm cayennepeppar
Salt och svartpeppar
2 ägg
1 dl creme fraiche
100 g getost (chèvre)
Färsk timjan

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Klä en pajform med smördegen. Nagga botten med en gaffel och förgrädda pajskalet i 15 minuter.

3. Skala och finhacka löken. Fräs mjuk i smör i en stekpanna. Pudra över muskotnöt, cayennepeppar, salt och svartpeppar. Låt fräsa nån minut till. 

4. Rör ihop ägg och creme fraiche i en bunke. Blanda ner tärnad getost och löken. Smaka av med mer krydda om det behövs.

5. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i 15 minuter. 

6. Strö över färsk timjan innan servering 


Inga kommentarer: