Om mig

Mitt foto
Välkommen in i familjen Christiernins kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar till min familj på fyra personer. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat lagad med kärlek! Min syster Anneli är från 2018 en ständig gästskribent. Hon är inte bara duktig på att laga mat utan även skicklig på uppläggning och presentation (vilket inte jag är) Blogg är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

onsdag 7 augusti 2013


Småländska biffar med senapssås

Här kommer recept på stora möra saftiga biffar med pikant smak! Mums filibabba helt enkelt! Och varför heter de småländska biffar då? Jo det är småländska isterband i biffarna ;) Senapssåsen är pricken över i så hoppa inte över den, och det funkar bra med lingonsylt till också (säger min familj som älskar lingonsylt).

Biffar
650 g köttfärs
4 äggulor
2½ dl grädde
2 msk vetekli/ströbröd
1 isterband
1½ tsk salt
1-2 krm vitpeppar

Sås
3 msk vetemjöl
3 msk smör
6 dl mjölk
Dijonsenap
Salt och vitpeppar
En nypa socker

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Lägg köttfärsen i en stor bunke. Salta och peppra, häll i vetekli. Blanda ner en äggula i taget och sen grädden.

3. Ta bort skinnet från isterbandet och hacka korvköttet. Blanda ner i färsen. Forma 12 biffar.

4. Värm upp rejält med smör i en stekpanna och bryn på biffarna i omgångar. Lägg över på en plåt.

5. Efterstek biffarna i ugnen tills de är färdiga, ca 10 minuter. De ska ha en innertemperatur på 70 grader.

6. Gör såsen under tiden biffarna steker i ugnen. Värm upp smör i en kastrull. Vispa ner mjölet och låt fräsa ihop. Häll i mjölken under omrörning. En bottenredning tjocknar från botten så rör om hela tiden.  Smaka av med senap, salt och peppar. Hur mycket senap man använder beror på hur stark smak man vill ha, så smaka dig fram en tesked i taget. Rör ner en nypa socker. Låt småkoka några minuter.

Inga kommentarer: