Om mig

Mitt foto
Välkommen in i mitt kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat utan krusiduller, lagad med kärlek! Det finns några inlägg av min syster Anneli också. Hon var en väldigt skicklig matlagare, men gick tragiskt bort 2020. Bloggen är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

fredag 28 september 2012




Ananaspaj med digestivebotten
Jag gör rätt ofta ananaspaj. I mitt vanliga recept är det en "vanlig" pajbotten och creme fraiche i fyllningen. Här är ett nytt recept med digestivekexbotten och kesella i fyllningen. Omväxling förnöjer! Ät vaniljglass till.
Botten
3 ½ dl krossade digestivekex
100 g smör
1 msk råsocker
Fyllning
1 burk krossad ananas (400g)
1 Burk kesella
½ dl strösocker
½ tsk vaniljsocker
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Låt ananasen rinna av i ett burkslag. 
3. Smält smöret. Krossa digestivekexen. Blanda ihop det smälta smöret med kexsmulorna och råsocker i en bunke. 
4. Fördela i en smord pajform. Pressa med en sked så botten blir kompakt. Förgrädda mitt i ugnen i 6-8 minuter. Låt svalna en aning.
5. Blanda ihop kesella, strösocker, vaniljsocker och ananas. Bred ut i formen. 
6. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter.

1 kommentar:

Åsa sa...

Hej, Hur stor form använder du (diameter)? Tack på förhand! Mvh Åsa