Om mig

Mitt foto
Välkommen in i familjen Christiernins kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar till min familj på fyra personer. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat lagad med kärlek! Min syster Anneli är från 2018 en ständig gästskribent. Hon är inte bara duktig på att laga mat utan även skicklig på uppläggning och presentation (vilket inte jag är) Blogg är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

söndag 30 september 2012


Fruktfyllda fläskrullader 
med gudomligt god gräddsås!

Tidigare idag när jag satt och funderade över veckans matsedel så hittade jag på det här receptet (finns säkert flera liknande, men det här är mitt). Fläskkött, bacon och äpple är ju en oslagbar kombination och jag tänkte att om man lägger till katrinplommon så blir den nog ännu bättre. Jag tänkte använda skinkschnitzlar men hittade fläskytterfilé till ett sånt bra pris att jag inte kunde motstå det. Såsen blev så fantastiskt god så jag ett tag tvekade på att det var min egen sås ;)

Vi åt ris, haricot verts, cocktailtomater och den goda såsen till. Hela familjen tyckte det var en fullpoängare! Tips, köp en stor filé!

Rullader
1 fläskytterfilé
Katrinplommon
2 äpplen
1 fpk bacon
Salt
Vitpeppar
Tandpetare
½ l buljong
½ gul lök

Sås
3 dl kokspad
3 dl grädde
1 tsk soja
1 krm ingefära
1 msk vetemjöl, ca


1. Koka upp buljong i en gryta. Skala och skär löken i klyftor och lägg i grytan.

2. Dela fläskytterfiléen i 4 bitar. Skär varje bit så tunt det går till en lång schnitzel. Banka ut dem något. 

3. Krydda snitzlarna med salt och vitpeppar. Fördela bacon och ett katrinplommon på varje bit. Skala och skär äpplena i klyftor. Lägg en klyfta på varje bit. Rulla ihop till rullader och fäst ihop med tandpetare.

4. Lägg i de överblivna äppelbitarna och några katrinplommon i grytan. 

5. Bryn rulladerna runt omkring i smör i en stekpanna. Lägg över dem i grytan och låt koka 10-15 minuter beroende på rulladernas tjockhet.

6. Fiska upp rulladerna och varmhåll dem.  

7. Sila kokspadet. Koka ihop en sås på kokspad, grädde, ingefära och soja. Red såsen med vetemjöl eller annan redning. 


Inga kommentarer: