Om mig

Mitt foto
Välkommen in i familjen Christiernins kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar till min familj på fyra personer. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat lagad med kärlek! Min syster Anneli är från 2018 en ständig gästskribent. Hon är inte bara duktig på att laga mat utan även skicklig på uppläggning och presentation (vilket inte jag är) Blogg är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

tisdag 18 september 2012


Morot- och purjolökssoppa med touch av ingefära

Tänk vad mycket man kan göra med lite grönsaker. Här kommer ännu en variant av morotssoppa. Om man vill ha stark ingefärasmak så kan man riva ca 2 msk ingefära. Om man vill ha mildare smak kan man dutta i lite malen ingefära tills man är nöjd. Jättegod soppa!
 
Vi åt soppan med vitlöksbröd, kantarellmuffins (se eget recept) och lökpaj (se eget recept). Innan nån hetsar upp sig, nä, jag ställde mig inte och bakade muffins och paj när jag kom hem från jobbet. Det som blev över från kräftfesten frös jag ner "till en regnig dag". Och se, det blev idag det =)
 
4 stora morötter
1 purjolök
1,2 l grönsaksbuljong
2½ dl grädde
Salt och peppar
Ingefära, riven eller malen

1. Koka buljong i en gryta.

2. Skölj, rensa och skiva purjolöken. Skala och slanta morötterna. Häll över i grytan.

3. Koka grönsakerna mjuka, ca 15-20 minuter.

4. Tillsätt grädde och mixa slätt med stavmixer. Låt koka upp igen.

5. Smaka av med ingefära, salt och peppar.

Inga kommentarer: