Om mig

Mitt foto
Välkommen in i mitt kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat utan krusiduller, lagad med kärlek! Det finns några inlägg av min syster Anneli också. Hon var en väldigt skicklig matlagare, men gick tragiskt bort 2020. Bloggen är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

lördag 6 april 2013


Frukthjärtan med choklad

Det här är väldigt smaskiga lite sega kakor. Om man vill så kan man även hacka lite mjölkchoklad och ha i degen.

225 g mjukt smör
1 3/4 dl socker
1 äggula, lätt vispad
6 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
100 g hackade cocktailbär, fruktblandning eller kakfyllning (Dr Oetker)
en nypa salt
50 g mjölkchoklad

1. Blanda ihop smör och socker med en träslev. Rör i äggulan.

2. Blanda i mjöl, vaniljsocker, salt och cocktailbär. Blanda väl.

3. Dela degen i två delar och linda in i plastfolie. Låt vila i kylskåpet i minst 30 minuter.

4. Sätt ugnen på 200 grader.

5. Ta ut degen ur plastfolien och kavla ut mellan två bakplåtspapper till ca 3 mm tjocklek. Ta ut kakor med kakmått och lägg dem på bakpappersklädd plåt.

6. Grädda kakorna tills de får fin färg, ca 10-15 minuter: Ta ut dem och låt de svalna på plåten.

7. Smält mjölkchokladen och ringla den över kakorna, gärna med en gaffel så det blir fina linjer.

Inga kommentarer: