Bananbröd
Vi gillar att äta frukt i vår familj och jag köper ständigt ny frukt eftersom den försvinner så fort. Bananer är lite knepiga, de blir så snabbt övermogna. Ibland äts de upp innan jag hinner blinka och ibland ligger de kvar och blir övermogna. Men då är det bra att ha en reservplan för dem. Idag blev de bananbröd. Gott med smör och en lite starkare ost på.
2 ägg
1½ dl vatten
2 msk honung
5 dl vetemjöl (eller byt hälften mot rågsikt)
1 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
1 msk kanel
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en brödform med olja.
2. Mosa bananerna i en bunke och rör ihop med ägg, vatten och honung.
3. Blanda vetemjöl, bikarbonat, bakpulver och kanel i en annan bunke. Rör sen ner i banansmeten.
4. Häll smeten i brödformen och ställ in den på näst nedersta falsen i ugnen. Grädda i 40-45 minuter.
1 kommentar:
Ett litet tips... Förvara bananer i en plastpåse , tillsluter, i grönsakslådan längst ner i kylen. Bananerna håller länge utan att bli brunprickiga. Jättebra tycker jag som inte äter/gillar bananer med prickar på. Numera har jag alltid lagom ätbara bananer hemma. Jättebra !
Skicka en kommentar