Om mig

Mitt foto
Välkommen in i familjen Christiernins kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar till min familj på fyra personer. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat lagad med kärlek! Min syster Anneli är från 2018 en ständig gästskribent. Hon är inte bara duktig på att laga mat utan även skicklig på uppläggning och presentation (vilket inte jag är) Blogg är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

söndag 20 maj 2012


Getostlasagne

Alla som haft förmånen att äta Sidsjö Trädgårdscafés ljuvligt goda getostlasagne är lyckligt lottade! Gör den hemma genast, den är så himmelskt god att änglarna gråter!!

Jag åt den med färsk sparris och lite grönsallad. Resten av familjen åt gårdagens grillrester till, dvs kall tunnt skivad fläskytterfilé och tzatziki (!)

100 g getost
3 dl creme fraiche
3 dl grädde
1 tsk salt
1-2 tsk torkad timjan
100 g soltorkade tomater i olja
Lasagneplattor, gärna färska

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Smula ner getosten i en bunke och blanda sen ner creme fraichen och grädden. Krydda med salt och torkad timjan

3. Hacka soltorkade tomater och blanda ner dem i ostsåsen.

4. Varva ostsås och lasagneplattor i en ugnsform. Börja och sluta med ostsås. Grädda i ugn tills lasagneplattorna är mjuka, ca 40 minuter (mindre om du använder färsk pasta) 

Ta gärna ut formen efter en kvart och tryck ner lasagneplattorna så de inte blir brända och hårda. Lägg på folie om lasagnen hotar att bli för mörk.

Inga kommentarer: