Om mig

Mitt foto
Välkommen in i familjen Christiernins kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar till min familj på fyra personer. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat lagad med kärlek! Min syster Anneli är från 2018 en ständig gästskribent. Hon är inte bara duktig på att laga mat utan även skicklig på uppläggning och presentation (vilket inte jag är) Blogg är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

tisdag 8 januari 2013Banan- och chokladpaj


Jag var så galet sötsugen idag! Övermogna bananer och en halv chokladkaka fick bli en paj. Dessutom ringlade jag lite mörk sirap över pajen. Det borde ju bota sötsuget, eller hur? Hade jag planerat att göra paj så hade jag sett till att ha vaniljglass hemma, men det hade jag ju inte så det fick bli vaniljsås. Men det funkade bra, blev hur gott som helst. Vardagslyx en helt vanlig tisdag.

4 mogna bananer
50 g mörk choklad
1½ dl socker
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
100 mjukt smör
Sirap

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Blanda socker, mjöl och havregryn i en bunke. Klicka ner smöret. Finfördela smöret med i mjölblandningen så det blir en smuldeg.

3. Skiva bananerna i en smord pajform. Krossa chokladen och häll över bananerna. Fördela sen smuldegen överst och ringla över sirap.

4. Grädda mitt i ugnen tills pajen fått en ljusbrun yta, ca 20 minuter.


Inga kommentarer: