Om mig

Mitt foto
Välkommen in i familjen Christiernins kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar till min familj på fyra personer. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat lagad med kärlek! Min syster Anneli är från 2018 en ständig gästskribent. Hon är inte bara duktig på att laga mat utan även skicklig på uppläggning och presentation (vilket inte jag är) Blogg är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

lördag 11 augusti 2012


Kantarellmuffins

Ikväll blir det kräftskiva och jag kände för att ta med något nytt. Kantareller kändes helt rätt så jag kollade runt lite och hittade recept på kantarellmuffins. Jag använde vanliga bakformar och muffinsplåt. Det blev 16 stycken. Jag har förvällda kantareller, hackade i lagomt stora bitar, i frysen i påsar om 150 gram. Bara att ta fram och tina. Väldigt praktiskt!

150 g kantareller
½ tsk salt
2 msk hackad persilja


6 dl mjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
2 ägg
2 dl mjölk
75 g smält smör

1. Sätt ugnen på 225 grader.


2. Rensa och skölj svampen och dela i mindre bitar. Fräs svampen i lite smör i en stekpanna tills allt vatten dunstat bort. Krydda med salt och persilja och blanda väl.

4. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Vispa ihop ägg och mjölk och rör ner i mjölblandningen till en jämn smet.

5. Smält smör och rör ner det och svampen i smeten. Smeten är rejält kladdig så in med nävarna och knåda :)

6. Klicka ut smeten i muffinsformar. Låt dem stå och vila i 20 minuter.

7. Grädda muffinsarna i mitten av ugnen i 12-20 minuter beroende på storlek på muffinsformarna.

Inga kommentarer: