Om mig

Mitt foto
Välkommen in i mitt kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat utan krusiduller, lagad med kärlek! Det finns några inlägg av min syster Anneli också. Hon var en väldigt skicklig matlagare, men gick tragiskt bort 2020. Bloggen är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

fredag 10 augusti 2012



Vitlök- och rosmarinsås

1 hel vitlök
2 sardellfiléer
1 dl vatten
½ msk kalvfond
2 dl crème fraiche
1 tsk soja
2 msk rosmarin, hackad
Peppar
Salt

1. Skala och skiva vitlöksklyftorna. Fräs i smör på svag värme några minuter
utan att de tar färg.


2. Finhacka sardellerna. Rör i sardeller, vatten, fond, crème fraiche, soja och rosmarin. Låt såsen koka ihop några minuter.

3. Mixa såsen slät med mixerstav. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt mer vatten om det behövs.

Inga kommentarer: