Om mig

Mitt foto
Välkommen in i familjen Christiernins kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar till min familj på fyra personer. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat lagad med kärlek! Min syster Anneli är från 2018 en ständig gästskribent. Hon är inte bara duktig på att laga mat utan även skicklig på uppläggning och presentation (vilket inte jag är) Blogg är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

söndag 19 maj 2013


Ugnsstekta grönsaker med kalamataoliver

Här kommer recept på ett otroligt gott tillbehör till grillat kött eller fisk. Mums, verkligen!

600 g delikatesspotatis eller små färskpotatisar
1-2 röd paprika
1 zucchini
1 aubergine
Olivolja
Salt och peppar
Örtkrydda
Persillade
Ett gäng kalamataoliver
Några cocktailtomater

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Tvätta potatisen och halvera. Lägg på en plåt.

3. Skär zucchini och aubergine i ca 1 cm tjocka skivor. Skär dem i halvor eller 4 delar om det behövs. Lägg ut på plåten.

4. Kärna ur paprikan och skär den i lagom stora bitar. Lägg på plåten.

5. Ringla olivolja över grönsakerna och krydda med valfria grönsaker. Jag väljer salt, peppar, örtkrydda med vitlök och persillade. Rör om ordentligt.

5. Stek i ugnen i ca 25 minuter. Rör om försiktigt någon gång under stektiden.

6. Fördela ut oliver och cocktailtomater bland grönsakerna och låt steka i 5 minuter till.


Inga kommentarer: