Om mig

Mitt foto
Välkommen in i familjen Christiernins kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar till min familj på fyra personer. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat lagad med kärlek! Min syster Anneli är från 2018 en ständig gästskribent. Hon är inte bara duktig på att laga mat utan även skicklig på uppläggning och presentation (vilket inte jag är) Blogg är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

onsdag 1 maj 2013


Pulled Pork Pie

Pulled pork är ju helt gudomligt gott, men är det bara vi i familjen som ska äta blir det mycket rester kvar. Då tänkte jag att det borde ju gå alldeles utmärkt bra att göra en paj av resterna. Jag sökte på nätet och hittade några recept men inget som direkt passade mig. Så jag använde helt enkelt min svärmors fantastiska ost- och skinkpaj recept och bytte ut  skinkan mot pulled pork. Gick ju hur bra som helst. Vilken kanongod paj det blev!! Vi  åt pajen med barbequesås, turkisk yoghurt och tomat- och avokadosalsa (se eget recept)

Pajskal
2½ dl vetemjöl
100 g mjukt smör
100 g keso

Fyllning
Pulled pork 
3 ägg
2 dl grädde
4-5 dl riven ost (med smak, ingen mesig edamer!)

Röd paprika eller cocktailtomater

1. Sätt ugnen på 200 grader.


2. Hacka ihop mjöl, smör och keso till en pajdeg. Tryck ut i smord pajform.

3. Fördela pulled pork i pajskalet, 3-4 cm tjockt.

4. Vispa ihop ägg, grädde och riven ost. Häll över köttet. Pynta med halva cocktailtomater eller paprikaringar.

5.  Grädda pajen tills äggstanningen "stannat", ca 30 minuter. Låt den gärna stå ett tag innan servering så den sätter sig.

Den här pajen går jättebra att frysa. Gör därför flera, frys in dem i halvor och ta fram och värm i ugnen när du är sugen.

4 kommentarer:

Unknown sa...

Tack för tipset! Ska göra paj på resterna!! Josefine

IngelaC sa...

Hoppas det ska smaka =)

Anonym sa...

Den var super god!!

IngelaC sa...

Kul att höra att du tyckte den var god ��