Om mig

Mitt foto
Välkommen in i familjen Christiernins kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar till min familj på fyra personer. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat lagad med kärlek! Min syster Anneli är från 2018 en ständig gästskribent. Hon är inte bara duktig på att laga mat utan även skicklig på uppläggning och presentation (vilket inte jag är) Blogg är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

tisdag 6 mars 2012


Glassmarängtårta!

Det här är en väldigt god - och löjligt enkel att göra - glasstårta. Den måste dock frysas några timmar så gör den i god tid. Det är en perfekt blandning av sött och syrligt. Om den står länge i frysen (över natten) blir den väldigt hård. Då måste du ta ut den ett tag före den ska ätas.

1 st marängtårtbotten (gör en egen eller gör som jag och välj den enkla vägen, köp färdig)
1 pkt vaniljvisp
1 burk kesella, med jordgubb och limesmak eller rabarber
Bär

1. Lägg en marängtårtbotten i en form med löstagbar kant

2. Bred ut kesella över tårtbotten

3. Vispa vaniljvispen och bred ut den över kesellan

4. Frys i några timmar. Ta ut och flytta över på serveringsfat

5. Strö över bär och pudra eventuellt med lite vaniljsocker.

Ät och Njut!!!

Inga kommentarer: