Om mig

Mitt foto
Välkommen in i mitt kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat utan krusiduller, lagad med kärlek! Det finns några inlägg av min syster Anneli också. Hon var en väldigt skicklig matlagare, men gick tragiskt bort 2020. Bloggen är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

tisdag 6 mars 2012


Glassmarängtårta!

Det här är en väldigt god - och löjligt enkel att göra - glasstårta. Den måste dock frysas några timmar så gör den i god tid. Det är en perfekt blandning av sött och syrligt. Om den står länge i frysen (över natten) blir den väldigt hård. Då måste du ta ut den ett tag före den ska ätas.

1 st marängtårtbotten (gör en egen eller gör som jag och välj den enkla vägen, köp färdig)
1 pkt vaniljvisp
1 burk kesella, med jordgubb och limesmak eller rabarber
Bär

1. Lägg en marängtårtbotten i en form med löstagbar kant

2. Bred ut kesella över tårtbotten

3. Vispa vaniljvispen och bred ut den över kesellan

4. Frys i några timmar. Ta ut och flytta över på serveringsfat

5. Strö över bär och pudra eventuellt med lite vaniljsocker.

Ät och Njut!!!

Inga kommentarer: