Om mig

Mitt foto
Välkommen in i familjen Christiernins kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar till min familj på fyra personer. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat lagad med kärlek! Min syster Anneli är från 2018 en ständig gästskribent. Hon är inte bara duktig på att laga mat utan även skicklig på uppläggning och presentation (vilket inte jag är) Blogg är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

torsdag 15 mars 2012


Vindruvskassler med färsk pasta

Idag blev det middag med lite annorlunda smak. Kanske vissa rynkar på näsan åt idéen att ha vindruvor i maten, och visst låter det lite underligt, men det ger en spännande sötsyrlig smak som passar bra till kasslern. Dessutom "gifter" sig vindruvssmaken väldigt bra med rosmarin. Kasslern blir underbart mör när den kokas med vindruvorna.

ca 600 kassler i bit
svartpeppar
1 tsk timjan
2 tsk rosmarin
ca 500 g gröna druvor (jag använde röda denna gång och det gick lika bra)
färsk pasta

1. Gnid in kasslern med kryddorna och lägg den i en stekgryta med smör i botten. Bryn runt omkring.

2. Lägg hälften av druvorna i grytan och stek under lock på svag värme, ca 30 minuter, tills druvorna saftat sig.

3. Koka pastan

4. Skär kasslern i skivor, lägg upp på ett fat och slå över vindruvsskyn.

Serveras med färsk pasta och resten av druvorna.

Inga kommentarer: