Om mig

Mitt foto
Välkommen in i familjen Christiernins kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar till min familj på fyra personer. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat lagad med kärlek! Min syster Anneli är från 2018 en ständig gästskribent. Hon är inte bara duktig på att laga mat utan även skicklig på uppläggning och presentation (vilket inte jag är) Blogg är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

torsdag 22 mars 2012


 Köttfärssoppa med mynta

Veckans soppa är en favorit i repris. Myntan ger soppan den där lilla extra piffen. Och det är faktiskt ett måste med turkisk yoghurt i (ja jag vet att jag är galen i turkisk yoghurt :)

300 g köttfärs (nöt eller lamm)
1 l vatten
1 köttbuljongtärning (eller fond)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
4 potatisar
1 paprika
2 morötter
1 palsternacka
2 msk tomatpuré
½ tsk curry
mynta (jag tar 1-1½ tsk torkad mynta, smaksak)
salt
svartpeppar

1. Skala och skär potatisen, morötterna och palsternackan i tärningar. Hacka löken grovt. Skär paprikan i bitar. Lägg allt i en gryta.

2. Häll i vattnet och smula ner buljongtärningen, tillsätt tomatpuré, curry och mynta.

3. Bryn färsen i en stekpanna, salta och peppra. Hacka vitlöken och bryn den tillsammans med färsen i slutet. Lägg över i grytan.

4. låt puttra under lock i ca 20 minuter. Smaka några gånger under tiden soppan kokar och tillsätt eventuellt med kryddor.

Servera med en klick turkisk yoghurt och vitlöksbröd

Inga kommentarer: