Om mig

Mitt foto
Välkommen in i familjen Christiernins kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar till min familj på fyra personer. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat lagad med kärlek! Min syster Anneli är från 2018 en ständig gästskribent. Hon är inte bara duktig på att laga mat utan även skicklig på uppläggning och presentation (vilket inte jag är) Blogg är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

måndag 16 april 2012Makaronipudding av rester

Ibland svämmar kylskåpet över av rester som var för sig kanske det inte är så lockande. Då kan det vara dags att använda fantasin och hitta på något. Det är alltid lika roligt men resultaten varierar :) Jag tycker att ett av de bästa sätten att ta reda på rester är att göra en gratäng. Jag hade påskskinka kvar och morötter som sett sina bästa dagar. Tänkte då att en varant av makaronipudding skulle passa bra. Kunde kanske kalla det "restpudding" helt enkelt, men det låter inte vidare aptitligt, fast "makaronipudding av rester" är kanske inte mycket bättre det heller. Ja ja huvudsaken är ju att det smakar gott, eller hur? Hur blev det här då? Tja, inga stående ovationer men helt ok vardagsmat.

4 portioner makaroner
4 morötter, i små kuber
Skinka, hackad
3 (4) ägg
3 (4) dl mjölk
2 dl riven stark ost
salt och vitpeppar.

1. Koka morötterna i grönsaksbuljong tills de har lite kärna kvar .

2. Låt makaronerna koka med morötterna tills de är al dente, häll av buljongen och låt svalna av.

3. Häll över makaroner och morötter i en smord ugnsform. Rör ner skinkan.

4. Vispa ägg, mjölk och kryddor. Rör ner osten och häll sen äggstanningen över makaroner, morötter och skinkan i formen.

5. Gratinera i ugn på 200 grader tills äggstanningen "stannat", ca 30-40 minuter.


Inga kommentarer: