Om mig

Mitt foto
Välkommen in i familjen Christiernins kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar till min familj på fyra personer. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat lagad med kärlek! Min syster Anneli är från 2018 en ständig gästskribent. Hon är inte bara duktig på att laga mat utan även skicklig på uppläggning och presentation (vilket inte jag är) Blogg är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

tisdag 3 april 2012Morotssoppa med vanilj, citron och kanel

Veckans soppa är även den från kokboken "Om jag var din hemmafru". Vi vuxna tyckte den var jättegod men barnen var lite reserverade pga den oväntade smaken. Kanske är det en vuxensoppa? Min "stackars" luttrade familj får prova både det ena och det andra de ;)

Enligt receptet ska den bli "randig" i två färger men det blev inte min. Det beror nog på att jag inte hittade färskpressad morotsjuice så det blev i princip samma färg på de två sopporna. Men det gör ju inte så mycket för den bjöd på spännande och god smak. Den äter vi definitivt igen...ja de vuxna i alla fall!

1 kg morötter
50 g smör
½ tsk kanel
½ tsk vaniljpuder (puder? hittade inget så jag tog vanligt vaniljsocker)
1 ½ dl färskpressad morotsjuice (hittade ingen färskpressad så jag tog vanlig)

1 ½ msk lönnsirap
1 citron, zest och saft


1. Skala och skär morötterna i bitar, lägg i kastrull och häll på vatten så att det täcks. Lägg på lock och koka morötterna ordentligt mjuka. Häll av nästan allt kokvatten, men spara det!

2. Mixa morötter, vanilj, kanel och smör till puré, späd till lagom soppkonsistens med kokvattnet. Smaka av med salt. Håll soppan varm.

3. Vispa ihop morotsjuice, lönnsirap, zesten av hela och saften av halva citronen. Häll ned i den varma soppan och rör försiktigt ett varv med slev så att de två morotssopporna blandas lite – men inte helt.

Inga kommentarer: