Om mig

Mitt foto
Välkommen in i familjen Christiernins kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar till min familj på fyra personer. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat lagad med kärlek! Min syster Anneli är från 2018 en ständig gästskribent. Hon är inte bara duktig på att laga mat utan även skicklig på uppläggning och presentation (vilket inte jag är) Blogg är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

fredag 29 mars 2013



Inkokt lax 
med krassesås och nypotatis

Glad påsk! Lax tycker jag hör till påsken så idag blev det inkokt lax till middag. Jag väljer helst att använda färsk laxsida, men har oftast portionsbitar lax i frysen "på-utifall-att". Den här gången använde jag portionsbitar. Vi åt årets första nypotatisar - ja inte de första svenska utan importerade men för vår familj första för året - och krassesås till (se separat recept). Jättegott, snabbt, enkelt och fräscht!

4 dl vatten
1 dl citronsaft
1 msk salt
1 tsk dillfrön
500 g lax

Till servering
Kokt nypotatis
krassesås
Flingsalt

1. Koka en lag av vatten, citronsaft, salt och dillfrön.

2. Lägg i laxen och låt sjuda på svag värme under lock i ca 15 minuter.

Inga kommentarer: