Om mig

Mitt foto
Välkommen in i familjen Christiernins kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar till min familj på fyra personer. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat lagad med kärlek! Min syster Anneli är från 2018 en ständig gästskribent. Hon är inte bara duktig på att laga mat utan även skicklig på uppläggning och presentation (vilket inte jag är) Blogg är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

måndag 11 mars 2013


Pekingsoppa

Pekingsoppa är för många ett måste på Kinakrogen. Det är förvånansvärt lätt att få till en hyfsad soppa hemma. Här kommer mitt recept som jag plockat samman av flera andra. Jag väljer grillad kyckling för att det är praktiskt. Det går så klart lika bra med färsk kycklingfilé som får koka i soppan, men då måste man koka soppan längre. Tycker själv den är lagomt familjevänligt stark, men vill man ha den starkare är det bara att ta mer sambal oelek och kanske lite tabasco. Jättegott med baguette till som man kan doppa i soppan *mums*

1½ l vatten
3 msk kycklingfond
Svamp (jag använder torkad blandsvamp, ca 1 dl)
1 burk bambuskott (smala)
1 msk sambal oelek
2 msk tomatpure
1 msk kinesisk soja
2 msk vitvinsvinäger
1 tsk sesamolja
1 msk potatismjöl
1 purjolök
1 grillad kyckling
1 ägg

1. Koka upp vattnet med fonden i en stor gryta.

2. Rensa kycklingen och skär köttet i strimlor. Lägg åt sidan.

3. Rensa och skölj purjolöken. Strimla den, även det gröna, och lägg åt sidan.

4. Lägg i svamp, bambuskott, sambal oelek, tomatpure och soja i grytan. Koka på hög värme i fem minuter.

5. Sänk värmen och häll i vinäger och sesamolja. Red av soppan med potatismjöl utrört i lite vatten. Lägg i purjolök och kyckling.

6. Vispa ägget lätt och häll ner det försiktigt i grytan. Smaka ev av med mer sesamolja och sambal oelek. 

Inga kommentarer: