Om mig

Mitt foto
Välkommen in i familjen Christiernins kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar till min familj på fyra personer. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat lagad med kärlek! Min syster Anneli är från 2018 en ständig gästskribent. Hon är inte bara duktig på att laga mat utan även skicklig på uppläggning och presentation (vilket inte jag är) Blogg är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

tisdag 12 mars 2013


Spagetti med lax- & rosépepparsås

Jag lagar ofta till en hel laxsida och det blir såklart en hel del lax över. Då är den här pastasåsen praktisk. Har man ingen överbliven lax får de råa laxkuberna koka med såsen tills de är klara.

4 portioner spagetti
2 dl creme fraiche
2 dl grädde
1 msk fiskbuljong
Salt och vitpeppar
2 tsk rosépeppar
2 msk hackad dill
500 g lax

1. Sätt igång pastakoket.

2. Rör ihop creme fraiche, grädde och fiskfond i en kastrull. Låt koka upp, sänk värmen och låt puttra i några minuter.

3. Mortla rosépepparen och häll i kastrullen. Rör ner dillen. Låt fortsätta småputtra medan du skär laxen i kuber. Vänd försiktigt ner dem i såsen (fortsätt koka tills de är genomkokta om du använder rå lax, annars är såsen klar att äta på en gång). Smaka av med salt och vitpeppar.

Inga kommentarer: