Om mig

Mitt foto
Välkommen in i familjen Christiernins kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar till min familj på fyra personer. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat lagad med kärlek! Min syster Anneli är från 2018 en ständig gästskribent. Hon är inte bara duktig på att laga mat utan även skicklig på uppläggning och presentation (vilket inte jag är) Blogg är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

tisdag 5 mars 2013



Limemarinerad lax.


Åh mums vilken god lax! Den fick marinera ett helt dygn i kylskåpet och det gjorde nog susen. Tusen tack för receptet Helene W. Vi åt kokt potatis och en kall sås som i brist på namn får kallas grön laxsås, se separat recept.

600 g lax, i bit

Marinad
2 tsk råsocker (rörsocker)
1 tsk salt
1 tsk citronpeppar
2 lime, saften

1. Blanda ingredienserna till marinaden.

2. Lägg laxen i en påse och häll i marinaden. Ge laxen lite kärlek och smek in marinaden ;)

3. Låt laxen marinera minst 4 timmar i kylskåpet, gärna över natten.

4. Sätt ugnen på 200 grader.

5. Lägg laxen i en ugnsform och stek den i ugnen tills den har en kärntemperatur på 48-56 grader. Beror på hur du vill ha din lax, smaken är som baken, delad!

Inga kommentarer: